Dudlík z přírodního kaučuku?

Dudlík. Jedno velké téma. Existují různé tvary, velikosti a materiály. Dnes si ale povíme něco o dudlíku z přírodního kaučuku.

133995-237796-bibs-boheme-kaucukovy-dudlik-ornament-6-18-m-ecru

 

Jedná se o dudlík, který je z přírodního materiálu - kaučuk vyrobený z mízy stromu Hevea. Má tedy specificky nažloutlou barvu, která se může měnit. 

Některá miminka odmítají silikonové dudlíky, proto je dobré vyzkoušet ty přírodní. Jsou měkčí a jejich třešňovitý tvar zaručí lepší sání. Kulatý tvar a velikost imituje měkkou bradavku matky a podporuje podobné umístění jazyka a techniku sání jako při kojení. Kaučukové dudlíky jsou doporučovány porodními asistentkami  pro podporu přirozeného kojení.

Štít dudlíku je tvarovaný tak, aby se minimálně dotýkal pokožky kolem úst, nosu a brady. Díky tomu zde nedochází k hromadění vlhkosti a následnému výskytu vyrážky a bolavých míst.

133995-237799-bibs-boheme-kaucukovy-dudlik-ornament-6-18-m-ecru

ČIŠTĚNÍ DUDLÍKŮ

Před prvním použitím: po vyndání z obalu musíte dudlík správně sterilizovat. To znamená, že dáte dudlík do velkého množství vroucí vody na 5 minut. Poté nechte uschnout na čistém ručníku.

Při dalším čistění stačí dát pouze do čisté misky a zalít vroucí vodou. Nechat opět cca 5 minut sterilizovat a poté nechat oschnout na čistém ručníku.

DUDLÍKY NEVYVAŘUJTE. 

TIP: Když je dítěti více než 3 měsíce, můžete dudlík opláchnout i tak, že ho vložíte do sítka a přelijete vroucí vodou. Tato metoda je rychlejší a zabraňuje hromadění vody uvnitř.

 

CO NEDĚLAT, ABY DUDLÍK VYDRŽEL CO NEJDÉLE:

  • Nenechávejte dudlíky z přírodního latexu na přímém slunci.
  • Nedávejte dudlíky do myčky na nádobí.
  • Na dudlíky nepoužívejte UV ani parní sterilizátory.
  • Nezmrazujte dudlíky.

 

133995-237798-bibs-boheme-kaucukovy-dudlik-ornament-6-18-m-ecru